BiMa's Choice kattenvoer anti-struvite
speciaal voor katten met blaasgrijs

BiMa's Choice kattenvoer Anti-Struvite

BiMa's Choice anti-struvite 10kg-blaasgruis. Er zijn een aantal aandoeningen bij katten die met dieetvoeding op te lossen zijn. Zo is een BiMa's Choice een redder in nood als het gaat om struvietgruis. Mocht uw kat mauwen bij het urineren, vaak naar de bak gaan of u treft bloed bij de urine (symptomen die lijken op een blaasontsteking), dan kan er sprake zijn van blaasgruis.
Het komt vaak voor dat katten last hebben van blaasgruis. Het is bekend dat gruis en stenen zich gemakkelijk voordoen in geconcentreerde urine. Laten katten nu juist geconcentreerde urine produceren. De precieze oorzaak van gruis en stenen in de blaas is onbekend. De oplossing is gelukkig wel bekend. Zo is het doorgaans op te lossen met het dieet. Zo is het dus van belang om uw kat de juiste kattenbrokken voor te schotelen. De boosdoener struvietgruis is namelijk oplosbaar in een zuurder milieu. BiMa's Choice anti struvite is de perfecte keuze als uw kat lijdt aan gruis.

Hoe werkt BiMa's Choice anti-struvite?
De anti struvite werking in dit complete kattenvoer zorgt ervoor dat de pH-waarde in de urine laag is. De kattenbrokken bevatten namelijk de juiste hoeveelheid urineverzuurders. Hierdoor kunnen het struvietgruis en de struvietstenen gemakkelijk oplossen. Het kattenvoer dient dus als medicijn. De werking is oplossend, maar ook voorkomend. Het is mogelijk om deze dieetvoeding continue aan uw kat te geven, zodat het probleem van gruis geen kans krijgt.

Hoe weet ik of mijn kat deze voeding nodig heeft?
Als blijkt dat uw kat moeite heeft met plassen (pijn of vaak kleine plasjes, last heeft van bloedende urine kun je laten onderzoeken of er sprake is van gruis of stenen in de blaas. Zo kunt u er achter komen of uw kat baat zou hebben bij voeding die de pH-waarde verlaagt. De benodigde diagnose kan gesteld worden via urine onderzoek, een röntgen foto of echografie. De gevoeligheid blijkt vooral persoonlijk te zijn. De ene kat heeft baat bij deze specifieke diervoeding en de ander niet. Mocht het niet met het dieet kunnen worden verholpen dan is er altijd nog de optie van operatie. Hiermee kunnen ook struvietstenen worden verwijderd. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen dus als uw kat aanleg heeft voor struvietvorming dan kunt u zonder problemen deze specifieke voeding levenslang voorschotelen. Naast de effectiviteit op dit gebied is het ook een uitgebalanceerde voeding voor uw kat.

Samenstelling
Gerst, rijst, tarwe, dierlijk eiwitextract, dierlijk vet (rund, gevogelte), maïs, aardappelzetmeel, aardappeleiwit, maïsgluten, gedehydreerd gevogelte, visolie (zalm), maïsolie, gehydrolyseerde kippenlever, cellulose, mineralen (kaliumchloride, calciumcarbonaat), gist, gedehydreerd hemoglobine, mannanoligosaccharide (MOS), lijnzaadolie.

Analytische bestanddelen
Ruw eiwit 24,5%, Ruw vet 19,0%, Ruwe celstof 2,5%, Ruwe as 3,7%, Calcium 0,5%, Fosfor 0,55%, Natrium 0,23%, Magnesium 0,06%, Vocht 9,0%

Toevoegingen
Vitamine A (17.000 IE/kg), Vitamine D3 (1.700 IE/kg), Vitamine E (400 mg/kg), Vitamine C (63 mg/kg), Vitamine B1 (10 mg/kg), Vitamine B2 (8,7 mg/kg), Vitamine B6 (6 mg/kg), Vitamine B12 (46 mcg/kg), IJzer (105 mg/kg), Koper (5,5 mg/kg), Mangaan (42 mg/kg), Zink (155 mg/kg), Jodium (1,1 mg/kg), antioxidanten, conserveermiddelen.

Voedingsadvies
Kat 2 kg: 30 gr per dag | Kat 3 kg: 44 gr per dag | Kat 4 kg: 60 gr per dag | Kat 5 kg: 74 gr per dag | Kat 6 kg: 90 gr per dag | Kat 8 kg: 120 gr per dag | Kat 10 kg: 130 gr per dag | Verdeel de te geven hoeveelheid over 2 maaltijden per dag | Het voedingsadvies is een richtlijn, immers iedere kat is anders. De voedingsbehoeften van een kat is o.a. afhankelijk van de leeftijd, grootte en de activiteit.

Koel en droog bewaren. Zorg ervoor dat er steeds vers drinkwater beschikbaar is.

BiMa's Choice kattenvoer Anti-Struvite